Otkrijte čar Petrovca: Skriveni dragulj u Crnoj Gori

Petrovac na Moru Crna Gora

Mali, užurbani gradić Petrovac nalazi se u blizini Budve na crnogorskom primorju. Petrovac je poznat i kao Petrovac na Moru. Nalazi se u potpunosti unutar granica opštine Budva. Sa toliko plaža u blizini, neke od najboljih aktivnosti ovde su vožnja kajakom i ronjenje. Naravno, međutim, to nije sve. Spisak dodatnih aktivnosti u Petrovcu, Crna Gora je dat u nastavku kako biste stekli brz utisak o ovom plažnom gradu.
Šarmantni grad Petrovac nalazi se na zadivljujućoj crnogorskoj obali i pruža bogatstvo divnih iskustava koja samo čekaju da bude otkrivena.
Vrhunske znamenitosti i aktivnosti u Petrovcu, koje će se svideti svim vrstama turista, odabrao je naš tim za ovaj vodič. Moći ćete da iskoristite najbolje aktivnosti koje Petrovac nudi zahvaljujući selekciji koju smo napravili. Uspomene koje napravite kao rezultat biće one koje se sećate zauvek. Plaže sa tenom, istorijske znamenitosti, uzbudljivi izleti i ukusna kuhinja su na listi.

Lista najboljih stvari koje treba uraditi u Petrovac, Crna Gora

  • Petrovački kai
  • Plaža Lučice
  • Manastir Gradište
  • Perazica čet
  • Petrovačka plaža
  • Crkva Ilije Proroka
  • Pešačka staza Petrovac-Reževići
  • Kasnoantički mozaik
  • Crkva Svetog Tome
  • Annina Vellness & Medicinsko kupatilo

Petrovački kai

Petrovac Kai Crna Gora

Jedna od najomiljenijih lokacija u gradu, Petrovački kej privlači i lokalno stanovništvo i turiste. Centralni gradski kej je prijatno područje za šetnju i pogled na prelepi zaliv. Kej je savršena lokacija za jelo ili piće dok se uplovljavate u čamce u luci zahvaljujući obilju prodavnica, kafića i restorana. Mnogi posetioci polaze sa pristaništa na laganim krstarenjima brodom kroz zaliv. Večeri su posebno prijatne u okolini. Trepćuća svetla osvetljavaju obalu, a jedan od okolnih barova ili kafića često pušta živu muziku.

Plaža Lučice

Plaza Lucice Crna Gora

800 metara od Petrovca nalazi se čudna mala plaža. U mirnoj laguni, plaža Lucice je okružena borovom šumom. Ovde možete kupiti ležaljke i suncobrane. U blizini je i mnogo restorana. Igralište za decu nalazi se na kraju plaže. To je divno područje za sletanje na put koji vodi između Bara i Budve.

Manastir Gradište

Manastir Gradiste Crna Gora

Nakon prelepih plaža Lučice i Buljarice i uspona na strmo brdo, od Petrovca možete prošetati do manastira Gradište. Sve je renovirano i sa puno ljubavi očuvano. Čitav manastirski prostor je održavan, a ima i hladovina odmorišta. Tu je i platforma za posmatranje sa koje posetioci mogu uživati u prekrasnim pogledima na planine i more.

Perazića Do

Perazića Do Crna Gora

Uz šarmantnu pešačku traku, Perazica Do je mirna uvala sa lepom plažom koja je udaljena samo 1,8 kilometara od užurbanog Petrovca. Voda u moru je izuzetne tirkizne nijanse. Plaža je takođe prilično prazna, što je savršeno ako želite da pobegnete od prometne lokacije.

Petrovačka plaža

Prelepa mala plaža u Crnoj Gori. Lokacija Petrovačkog zaliva je zapanjujuća i lepa. More je kristalno čisto, a šljunkovita plaža se proteže od male marine do poslednje stene. Odlični restorani i ugodne aktivnosti poput izleta čamcem ili jet skijem su u blizini.

Crkva proroka Ilije

Crkva Prorora Ilije Crna Gora

Pored Voli supermarketa stoji crkva proroka Ilije. Neverovatne freske i umetnička dela mogu se naći širom unutrašnjosti. Mnogi ljudi su primetili da je ova mala crkva otvorena svakog dana, čak i noću. Ova crkva je iz 14. i 15. veka i lako je dostupna.

Staza

Za produktivan dan, idite na šetnju! U Petrovcu, kod hotela Danica, staza počinje. Odatle se uspinje staza kroz borovu šumicu. Postoje klupe za sedenje i spektakularan pogled na more i uvale duž puta. Kroz tunel se može doći do široke, prelepe plaže koja je još u izgradnji i idealna je za kupanje i sunčanje.

Kasnantski mozaik

Zapravo, najčuvanija tajna Petrovca je mozaik. Dok se suočite sa Crkvom Svetog Tome, ruta sa desne strane će vas odvesti do maslinika. Izloženo je stakleno kućište napravljeno da sačuva značajan, neometani mozaik. Mozaik je raskošno oslikan i neverovatno dobro očuvan, izgleda da je tek nedavno postavljen.

Crkva Svetog Tome

Jednostavno lutajući gradom, lako ćete pronaći ovu crkvu. Postoji rastojanje između nasipa i Tomaskirhe. Mala crkva je blizu istorijskog groblja. Uprkos jednostavnosti, arhitektura i konstrukcija zgrade su zapanjujuće, a pogled je nesumnjivo divan. Područje je zaista mirno i izgleda prilično udaljeno uprkos tome što je blizu rezidencija.

Annina Wellness & Spa

Posetite Annina Vellness & Spa u Petrovcu da se opustite dok ste tamo. Možete zakazati vitaminsku oksigenaciju lica ili masažu celog tela. Pored haloterapije, Annina Vellness & Spa nudi dve saune i hamam. Provedite dan opuštajući se u objektu. Ima veliki solarijum, zatvoreni bazen i otvoreni bazen.