Letovanje u Crnoj Gori – Mirna Mesta Koja Možete Posetiti Tamo

letovanje u crnoj gori

Crna Gora je balkanska zemlja, relativno očuvana od turizma.

Crna Gora se nalazi na zadivljujućoj jadranskoj obali, gde tirkizni okeani zapljuskuju zlatni pesak. Zemlja je dom nekih od najlepših plaža na svetu, poput sanjive plaže Lučice u Petrovcu. Dok ste u Crnoj Gori, morate uživati crnogorsko primorje.

Unutrašnjost zemlje obuhvata prelepe nacionalne parkove u srcu crnogorskih planina. To je zemlja u kojoj možete dobro jesti po veoma pristupačnoj ceni.

Letovanje u Crna Gora godinama je prvi izbor mnogih ljudi. Mozhete sŭshto taka da rezervirate letovanje v Crna  gora chrez saĭta booking.

Crna Gora more

Mnogi se pitaju gde je najcistije more u Crnoj Gori? Istina je da zemlja je destinacija iz snova entuzijasta na plaži. Plaže i odmarališta na njima još uvek nisu u potpunosti poletela kada je u pitanju masovni turizam, a to znači da je veća šansa da ćete naići na manje gužve i niže cene nego u susednoj Hrvatskoj, na primer

Luksuz

Svaki čovek koji nije posetio ovu balkansku stranu će se čuditi kakvi su uslovi za letovanje u Crnoj Gori.

crna gora more

Niz novih luksuznih hotela i finih restorana označili su Crnu Goru kao novu Francusku rivijeru. Bilo je nekoliko dugo očekivanih luksuznih lansiranja, uključujući hotel Chedi sa pet zvezdica u zalivu Luštica i internacionalni restoran Nobu.

Letovanje u Crnoj Gori savršen izbor za vaš letnji odmor!

Pronaći ćete poznate znamenitosti kao što je Hotel Splendid, koji je obezbedio okruženje za scene kockanja u filmu o Džejmsu Bondu Casino Roiale. Tu su i luksuzni objekti poput Porto Montenegra, otmjene marine i raja za super jahte.

Ipak, uz svu novonastalu raskoš, Crna Gora ostaje opušteno mjesto. Dok je Francuska rivijera preplavljena posjetiocima, Crna Gora je zadržala sporiji ritam života.

Ljubazni ljudi

Crna Gora je poznata po svom gostoprimstvu i verovatno ćete dobiti toplu dobrodošlicu od lokalnog stanovništva.

Crnogorci imaju opušten pristup životu i vole da slave sve prilike, od venčanja do sahrane. Imaju jake porodične veze i kada živite u Crnoj Gori, zaista ćete shvatiti da ne postoji mjesto kao dom.

Jeftinije cene

Čak i najjeftinije letovanje u crnoj gori učiniće da se zaljubite u ovu zemlju!Jedan od najboljih dijelova odmora u Crnoj Gori je to što ćete dobiti svu ovu ljepotu i luksuz za samo delić cene sličnih destinacija.Crna Gora je daleko jeftinija i manje gužva od mjesta poput Monaka ili juga Francuske, što je još jedan razlog za odmor ovdje. Imate veliki izbor jeftinih hoteli u Crnа Gorа

Ukusna hrana

Najpovoljnije letovanje Crna Gora vezan je i za ukusnu hranu!Crnogorska hrana je divan miks mediteranskih morskih plodova, mesa sa roštilja i slatkih slatkiša. Postoje italijanski i turski uticaji, ali kuhinja ima poseban crnogorski ukus.

Najbolja crnogorska kuhinja obuhvata jela kao što su cufte (ćufte u paradajz sosu), duveč (čorba od mesa i povrća) i punjene paprike (punjene paprike). Gde god da krenete u Crnoj Gori, naći ćete ukusnu domaću hranu.

Divno vreme

Iako je samo jedna trećina veličine Švajcarske, Crna Gora ima raznoliku klimu. Vaš odmor u Crnoj Gori može vas odvesti od skijanja na planinama do šetnje plažom za samo nekoliko sati.

Blagosloveni mediteranskom klimom na obali, prosečne temperature dostižu 27°C leti i 20°C u jesen i proleće. Uslovi su mnogo hladniji u planinama, sa snežnim padavinama zimi i temperaturama do 0°C. Zime na primorju ostaju blage, sa prosečnom temperaturom od 7°C.

Najbolje stvari za vidjeti u Crnoj Gori

Budva

Ovaj primorski grad koji se nalazi na UNESCO-voj listi mora se posjetiti u Crnoj Gori, sa prekrasnim plažama i srednjovjekovnom istorijom koja datira preko 2.500 godina.

Okružen je drevnim zidom tvrđave, a unutra je lavirint uličica i trgova. Postoji beskrajno blago, od istorijskih crkava do modernih butika.

Obavezno istražite obalu dugu 38 kilometara, sa 17 blaženih plaža. Uronite u blistavo more ili upijajte sunce na zlatnom pesku.

Kotor

Naći ćete srednjovekovni grad Kotor u Boki Kotorskoj, prostranom fjordu okruženom valovitim brdima. Ova magična destinacija nudi drevnu istoriju, impresivan pejzaž i sunčano jedrenje.

Pogledajte dvorac Sveti Ivan koji se ogleda u vodi ili istražite kotorski zamak San Giovanni. Popećete se 1.350 stepenica da biste došli do vrha ove srednjovekovne tvrđave, sa spektakularnim pogledom na Bokokotorski zaliv.